Ciorba de fasole cu suc de rosii

Printeaza

Ciorba de fasole cu suc de rosii din: fasole, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, sare, piper si ulei.

Ingrediente:

  • 400 g fasole
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • un ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală în apă călduţă şi se lasă de seara până dimineaţa la înmuiat. După ce s-a umflat, se pune să fiarbă în apă cu sare. Se fierbe separat, fără zarzavaturi şi se schimbă apa de 3-4 ori pentru a elimina toxinele.

In timp ce fierbe fasolea, se curăţă ceapa, morcovii, ardeiul şi cartofii. Se spală ceapa şi ardeiul, se toacă mărunt, morcovii se rad pe răzătoarea mică şi cartofii se taie cubuleţe. Ceapa şi ardeii se pun în oală cu puţin ulei.

Se călesc 2-3 minute, se adaugă morcovii şi un litru de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se verifică dacă a fiert fasolea, se scoate din oală, se scurge şi se pune în oala cu zarzavaturile fierte. Se adaugă cartofii spre final, deoarece fierb mai repede şi se zdrobesc.

Se lasă să clocoteasă aproximativ 20 de minute şi se adaugă sucul de roşii. Se potriveşte cu sare şi un praf de piper şi, după ce a fiert, se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Ciorba de fasole cu suc de rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.