Ciorba de pastrav cu sofran

Printeaza

Ciorba de pastrav cu sofran din: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant de legume, sofran, sare, piper, patrunjel, file de pastrav, suc de lamaie, faina, unt.

Ingrediente:Ciorba_de_pastrav_cu_sofran

  • 200 g praz
  • 2 morcovi
  • 150 g radacina de telina
  • 600 ml supa instant de legume
  • 1 varf de sofran
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 350 g file de pastrav
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

Prazul se spală şi se taie inele. Morcovii se curăţă şi se taie bucăţi mai mici. Ţelina se spală şi se taie bucăţele.

Ţelina şi morcovii se fierb în supa de legume şi se lasă pe foc cca 2 minute, apoi se pune şofranul, prazul şi se mai fierb toate încă 8 minute. Se asezonează cu sare şi piper, după gust.

Fileul de păstrăv se taie bucăţi, care se stropesc cu sucul de lămâie şi se dau cu sare şi piper, apoi prin făină. Untul se încinge într-o tigaie, iar bucăţile de file se prăjesc uşor, câte 2 minute pe fiecare parte.

Se pun bucăţile de peşte în ciorba, apoi pătrunjelul şi se serveste caldă.

Ciorba de pastrav cu sofran

Ciorba_de_pastrav_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.