Ciocolata de casa cu biscuiti

Printeaza

Ciocolata de casa cu biscuiti: lapte praf, biscuiti cu crema, unt, cacao, zahar, zahar vanilat, esenta de rom, alune, stafide, apa.

Ingrediente:Ciocolata_de_casa_cu_biscuiti_thumb.jpg

  • 250 g lapte praf
  • 100 g biscuiţi cu cremă mici
  • 250 g unt
  • 30 g cacao
  • 250 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • alune sau stafide
  • 100 ml apă

 

Mod de preparare:

Faci un sirop din apă şi zahăr, apoi îl amesteci treptat cu restul ingre­dientelor.

Compoziţia rezultată o torni peste laptele praf cernut şi amesteci încet, pentru a preveni apariţia cocoloaşelor.

Incorporezi untul,cacaua, zahărul vanilat şi, după gust, esenţa de rom şi alu­nele sau stafidele.

Pui întâi câte un biscuit în formele speciale de silicon, după care torni ciocola­ta obţinută.

Repeţi operaţiunea până la terminarea compoziţiei. Laşi la frigider pentru cel puţin 24 de ore.

Poţi dubla cantitatea, pentru a obţine mai multe bucăţi de ciocolată.

Ciocolata de casa cu biscuiti

Ciocolata_de_casa_cu_biscuiti_thumb.jpg

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciocolata cu capsuni

Ciocolata de casa cu nuci si rom

Ciocolata de casa cu nuci si rom din: zahar, nuci, cacao, rom, unt. Ingrediente: 420 g zahăr 500 g lapte praf 5 linguri cacao 1 esenţă de rom 100 g nuci zdrobite 200 ml apă 200 g unt   Mod de preparare: Cerni cacaua amestecată cu laptele praf, le pui într-o cratiţă împreună cu esenţa […]

 

Beneficiile ciocolatei

Ciocolata de casa cu vanilie

Ciocolata de casa cu vanilie din: zahar, cacao, lapte praf, unt, vanilie, alune. Ingrediente: 400 g zahar alb 60 g cacao 500 g lapte praf 240 g unt 150 ml apă o lingurită esentă de vanilie 100 g alune măruntite   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, pe foc mic, se pun zaharul, cu apa si […]

 

Ciocolata de casa cu rom

Ciocolata de casa cu rom

Ciocolata de casa cu rom din: zahar, lapte praf, cacao, rom, suc de capsuni, unt. Ingrediente: Stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt esenţă de rom Stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni 150 g zahăr 120 g unt 260 g lapte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.