Chiftele impăturite in orez (kubba)

Printeaza

Chiftele impăturite in orez

Ingrediente:Chiftele impaturite in orez (kubba)

  • 1/2 kg carne de vită
  • piper
  • scorţişoară
  • 1 kg orez
  • 1 kg ceapă
  • şofran
  • sare
  • 1/2 l ulei

 

Mod de preparare:

Laşi orezul în apă rece pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul. Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc mediu. Când apa s-a evaporat reduci focul la foarte mic şi mai laşi aşa 10 minute.

Orezul astfel fiert îl treci prin maşina de tocat. Toci apoi şi carnea pe care o pui la foc mediu cu apă (cât s-o cuprindă), sare, scorţişoară şi piper. După ce s-a evaporat apa, adaugi ceapă tocată şi reduci focul la foarte mic, amestecând mereu.

Cum faci chiftelele: O lingură de carne o pui într-un înveliş de pastă de orez şi formezi chifteaua aşa cum ştii, acoperind camea cu stratul de orez. Le pui la prăjit pentru puţin timp în ulei bine încins.

Chiftele impăturite in orez (kubba)

Chiftele impaturite in orez (kubba)

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.