Chifle cu ceapă

Printeaza

Chifle cu ceapă din: faina, apa, drojdie uscata, sare, ulei de masline, ceapa, untdelemn, cimbru, faina, zahar.

Ingrediente:Chifle_cu_ceapa

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic (7 g) drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 lingurita cimbru
  • cate 1 lingura faina si zahar pentru decor

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi o amesteci cu drojdia şi cu 1 1/2 linguriţă sare. Incorporezi treptat apa caldă şi uleiul de măsline şi frămânţi cel puţin 15 minute un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi să dospească timp de 30 de minute.

Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti cu 2 linguri ulei până devine transparentă. După ce s-a răcit complet, o încorporezi în aluatul dospit, alături de cimbru şi restul de sare. Laşi aluatul să dospească pentru alte 30 de minute.

Rupi bucăţi de aluat de mărimea unui măr, le modelezi şi le aşezi la dos¬pit la cald, în tava unsă cu ulei.

După 20 de minute, ungi chiflele cu făină şi zahăr dizolvate în apă, le crestezi puţin şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, în care ai pus un vas cu apă. Le coci 25 de minute, la foc mijlociu.

Chifle cu ceapă

Chifle_cu_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.