Chec cu migdale şi mac

Printeaza

O reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare.

Ingrediente:Chec cu migdale şi mac

  • 100g de zahăr brun
  • 120g de unt, moale
  • 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş
  • 160g de mac
  • 100g pudră de migdale sau migdale măcinate într-un robot
  • 1 portocală
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180º C. Se unge o tavă de chec sau cozonac cu puţin din untul moale. Se rade coaja portocalei pe o răzătoare cu ochiuri mici. Într-un bol, se bat untul şi zahărul, apoi se adaugă – unul câte unul – gălbenuşurile.

Se amestecă macul cu pudra de migdale şi coaja de portocală. Într-un bol curat, se bat albuşurile spumă, cu un praf de sare. În crema de unt se adaugă o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albuş şi se amestecă. Se continuă la fel cu restul de mac şi de spumă.

În ultima parte, se amestecă cu grijă, cu o spatulă, ca să rămână cât mai mult aer în spuma de albuş. Apoi se toarnă în tavă şi se bagă la cuptor 30-40 de minute, până devine rumen în exterior, iar o scobitoare rămâne curată după ce o înfigi în mijlocul aluatului.

Chec cu migdale şi mac

Chec cu migdale şi mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.