Chec de legume

Printeaza

Chec de legume

Ingrediente:Chec de legume

  • 1/2 kg rosii
  • 3 linguri ulei
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 ardei grasi rosii
  • 350 g costita afumata
  • 6-8 ouă
  • 1-2 linguri făină
  • sare
  • piper după gust
  • 350 g telemea (caşcaval)
  • 150 g măsline
  • cimbru
  • mărar după gust

 

Mod de preparare:

Decojeşti roşiile după ce le-ai scufundat o secundă în apă clocotită. Le tai bucăţi şi le căleşti în ulei până se înmoaie bine, cam 20 de minute. Tai ardeii lamele fine (după ce i-ai spălat şi curăţat de seminţe) şi îi adaugi la roşii o dată cu costiţa tăiată cuburi mici, continuând prăjitul pe foc mic, până ce amestecul e bine legat.

Pui cimbru şi mărar, baţi ouăle cu făină, sare, piper până devin cremoase şi cresc simţitor în volum. Le încor­porezi apoi preparatului din legume, adaugi brânza rasă. Ungi o formă de chec cu mult ulei, o îmbraci cu hârtie pergament, torni compoziţia, aşezi forma într-un vas cu apă şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil.

Il coci astfel la bain-marie timp de 45 de minute. O laşi aşa să se răcească şi apoi îl răstorni pe platou. Checul de legume îl serveşti rece, garnisit cu măsline şi salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.