Chec de legume
PrinteazaChec de legume
- 1/2 kg rosii
- 3 linguri ulei
- 2 ardei grasi verzi
- 3 ardei grasi rosii
- 350 g costita afumata
- 6-8 ouă
- 1-2 linguri făină
- sare
- piper după gust
- 350 g telemea (caşcaval)
- 150 g măsline
- cimbru
- mărar după gust
Mod de preparare:
Decojeşti roşiile după ce le-ai scufundat o secundă în apă clocotită. Le tai bucăţi şi le căleşti în ulei până se înmoaie bine, cam 20 de minute. Tai ardeii lamele fine (după ce i-ai spălat şi curăţat de seminţe) şi îi adaugi la roşii o dată cu costiţa tăiată cuburi mici, continuând prăjitul pe foc mic, până ce amestecul e bine legat.
Pui cimbru şi mărar, baţi ouăle cu făină, sare, piper până devin cremoase şi cresc simţitor în volum. Le încorporezi apoi preparatului din legume, adaugi brânza rasă. Ungi o formă de chec cu mult ulei, o îmbraci cu hârtie pergament, torni compoziţia, aşezi forma într-un vas cu apă şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil.
Il coci astfel la bain-marie timp de 45 de minute. O laşi aşa să se răcească şi apoi îl răstorni pe platou. Checul de legume îl serveşti rece, garnisit cu măsline şi salată verde.
Poftă bună!