Cartofi cu smântână si somon

Printeaza

O reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar.

Ingrediente:Cartofi cu smântână si somon

  • un kg cartofi noi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • 4 căţei usturoi în coajă
  • 300 g somon file afumat
  • 300 ml smântână
  • 100 g mascarpone
  • zeama de la o lămâie
  • 2 legături mărar

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii bine în câteva ape, apoi se pun să fiarbă într-o cratiţă. Se adaugă sare în apă, ulei de măsline şi căţeii de usturoi. Intre timp, se prepară sosul de smân­tână. Se amestecă smântână cu crema de brânză mascarpone, sare, zeamă de lămâie şi mărar.

Se scurg cartofii de apă şi se stropesc cu ulei şi unt. Se condimentează cu ustu­roi, cimbru verde şi mărar. Se rumenesc în cuptor încă 10 minute, apoi se aşază pe un platou şi se servesc cu somonul afumat si cu sosul de smântână.

Cartofi cu smântână si somon

Cartofi cu smântână si somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.