Cartofi frantuzesti cu usturoi
PrinteazaCartofi frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana si cartofi.
- 25 g unt
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita sare de mare
- 300 ml lapte
- 300 ml smantana grasa
- 1,2 kg cartofi, taiati rondele subtiri
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 5/190’C. Unge cu unt un vas termorezistent. Cu un cuţit, zdrobeşte usturoiul şi amestecâ-l cu sarea. Pune într-o oală mare, adaugâ laptele, smântână şi puţin piper negri, măcinat grosier, apoi lasă să dea uşor în clocot.
Pune cartofii în oală, câte o mână de rondele o dată, apoi amesteca-i ca să fie acoperiţi unform de smântână şi lapte. Dă în clocot şi lasă să fiarbă la foc mic până ce cartofii se înmoaie puţin (cea 15 min). Pune cartofii în vasul uns cu unt, coace la cuptor cam 1 oră până se rumenesc uşor deasupra.
Cartofi frantuzesti cu usturoi
Pofta buna!