Cartofi cu smantana si marar

Printeaza

Cartofi cu smantana si marar din: cartofi noi, oţet, supă de pui, smântână, făină, mărar, unt, ouă, sare, piper.

Cartofi_cu_smantana_si_marar

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 1/2 cană oţet
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 căni supă de pui
  • 2 căni smântână
  • 4 linguri făină
  • 1 legătură mărar
  • 3 linguri unt
  • 6 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi pui la fiert cartofii în apă cu puţină sare. Dacă sunt mici îi laşi întregi, dacă nu, îi tai bucăţi. îi ţii să se înmoaie, cam 10 minute, apoi îi scurgi şi îi dai deoparte.

Fierbi supa de pui, apoi încorporezi smântâ­nă şi amesteci, la foc mic. Adaugi făină şi piper, după gust, amestecând încontinuu.

Dai focul mai tare, adaugi 1 linguriţă de oţet şi laşi şă cloco­tească 10 minute. Pui şi mă farul tocat, untul şi amesteci. Asezonezi cu sare şi piper.

Umpli o oală cu apă şi fierbi la foc mare. Adaugi restul de oţet şi micşorezi flacăra.

Fără ca apa să dea în clocot, spargi ouăle şi le prepari poşate (ochiuri româneşti), câte unul, cam 3 mi­nute fiecare, până se face albuşul, iar gălbenuşul rămâne moale.

Transferi ouăle, având grijă, cu o spumieră, în alt vas şi le acoperi. Serveşti cartofii cu crema de smântână şi cu câte un ou poşat.

Cartofi cu smantana si marar

Cartofi_cu_smantana_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.