Cartofi copti cu spanac si usturoi

Printeaza

Cartofi copti cu spanac si usturoi din: cartofi, spanac, ardei, usturoi, rosii, castravete, ardei iute, rucola, patrunjel, ulei de masline, otet, sare, piper, telina, pasta de susan.

Ingrediente:Cartofi copti cu spanac si usturoi

  • 4 cartofi mari
  • 500 g spanac proaspăt
  • 4 ardei capia
  • o căpăţână de usturoi
  • 3 roşii
  • un castravete verde
  • un ardei iute mic
  • 150 g salată rucola
  • o legătură de pătrunjel
  • 150 ml ulei de măsline
  • 30 ml oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • tije de ţelină
  • pastă de susan

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine de pământ, se fierb în apă cu sare 15 minute, se scot şi după ce s-au răcit puţin se taie în jumătăţi. într-un bol se amestecă usturoiul curăţat şi feliat, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.

Se adaugă jumătate din uleiul de măsline, puţin ardei iute tocat şi se amestecă. Se aşază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă peste fiecare din amestecul din bol şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-20 de minute, se scot şi se păstrează la cald. Spanacul se spală, se opăreşte câteva secunde în apă cloctită, se scurge şi se pune într-un bol.

Se amestecă bine cu puţin ardei iute, sare, piper şi puţin ulei de măsline. Separat se prepară o salată din ardeii capia tăiaţi rondele, roşiile feliate, castravetele verde tăiat felii, uleiul rămas şi oţetul balsamic.

Se adaugă salata rucola, se condimentează, se amestecă, se serveşte alături de cartofii copţi şi spanacul cald.

 

Cartofi copti cu spanac si usturoi

Cartofi copti cu spanac si usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.