Cartofi copti cu migdale si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper.

Ingrediente:Cartofi copti cu migdale si busuioc

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • chimen
  • 4 linguri de ulei
  • 60 g fulgi de migdale
  • câteva frunze de busuioc

 

Sosul cu verdeţuri:

  • 2 cutii de smântână (150 ml fiecare)
  • sare
  • piper
  • 1 legatura busuioc

 

Mod de preparare:

Se folosesc cartofii de aceeaşi mărime (medie). Se spală, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se usucă şi se pun într-un castron. Se stropesc cu ulei, se adaugă chimen, sare şi se amestecă.

Se pun cartofii în tava de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, la 130° C. Se coc aproximativ 35 de minute. La jumătatea timpului, se pun şi fulgii de migdale (sau migdalele tocate). Intre timp se prepară so­sul de busuioc. Se amestecă smântână cu busuiocul tocat mărunt, cu sare şi piper. Se amestecă şi se repartizează în castroane.

Se pun cartofii pe farfurii şi se garnisesc cu frunze de busuioc.

Cartofi copti cu migdale si busuioc

Cartofi copti cu migdale si busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.