Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de carnaciori cu varza calita si piure de cartofi din: cartofi, sare, mar, ceapa, unt, varza murata, ienupar, foi de dafin, chimen, zahar, suc de mere, ulei, carnaciori afumati, supa, piper, lapte si nucsoara.

Ingrediente:Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi

  • 500 g cartofi albi
  • sare
  • 1 mar
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • 800 g varza murata
  • 5 fructe de ienupar
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita chimen
  • zahar
  • 150 ml suc de mere
  • 1 lingura ulei
  • 16 carnaciori afumati
  • 300 ml supa
  • piper
  • 200 ml lapte
  • nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se fierb în apă cu sare cca 25 min. Se spală merele, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa cubuleţe. Se toacă ceapa şi varza murată. Se încinge 1 lingură unt şi se călesc ceapa şi merele; se adaugă varza, fructele de ienupăr, foile de dafin, chimenul şi puţin zahăr.

Se toarnă suc de mere şi 150 ml apă; se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 15 min. Se încinge uleiul şi se prăjesc cârnăciorii. Se scot, se păstrează la cald. Se stinge zeeama din tigaie cu supă; se lasă să dea în clocot. în final se sărează, se piperează.

Se scurg cartofii. Se încălesc laptele şi 2 linguri de unt şi se adaugă la cartofi; se pasează şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se aşază cârnăciorii pe farfurii şi se stropesc cu sos; se presară hasmaţuchi.

Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi

Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.