Caras in sos

Printeaza

Caras in sos din: carasi, vin, otet de vin alb, zahar, rosii in bulion, smantana, ulei, unt, usturoi, foi de dafin, sare, piper.

Poate te intereseaza si Bors de caras

Ingrediente:Caras in sos

  • 2 caraşi
  • 250ml vin alb
  • l/2 pahar oţet de vin alb
  • l lingură zahăr
  • 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână
  • 1pahar ulei
  • 50g unt topit
  • l căţel de us­turoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se spală bine, se lasă să se scurgă de apă, apoi se presară cu sare şi se lasă 30 de minute la rece.

Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie în rondele. La fel se procedează şi cu roşiile şi se pun într-o tavă.

Se adaugă untul topit, amestecat cu uleiul, apoi peştele. Se adaugă vinul, oţetul, foile de dafin şi se potriveşte de sare şi piper.

Se pune tava la cuptor, la foc potrivit pe­tru circa 60 de minute.

Când peştele este bine pătruns şi fru­mos rumenit, se toarnă peste el smântână.

Se mai lasă 10-15 minute la cup­tor.

Se serveşte peştele porţionat, garnisit cu rondele de morcovi şi de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.