Caise cu frisca

Printeaza

Caise cu frisca

Ingrediente:Caise cu frisca

  • 10 caise
  • 200 g zahăr
  • 1/2-2 pahar apă
  • 500 g friscă

 

Mod de preparare:

Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte.

Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd caisele sînt fierte, fără să se desfacă, le lăsăm să se răcească.

Intr-o salatieră sau o farfurie rotundă, aşezăm în mijloc caisele, unele peste al­tele, aranjate frumos. împrejurul caise­lor, fără a le acoperi, punem frişca bă­tută.

Putem aranja şi în felul următor : în­tindem jumătate din frişcă în farfurie ca un trunchi de con şi aranjăm jumătăţile de caise de jur împrejur, pe muchie , îngropîndu-le puţin în frişcă. Apoi, punem frişca în cornet şi facem o creastă de frişcă deasupra rîndului de caise, de jur împrejurul moviliţei.

Dea­supra acestei creste aşezăm încă un rînd de jumătăţi de caise şi aranjăm apoi res­tul de frişcă ca un vîrf de con.

Garnisim acest con cu frişcă, de jur împrejur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.