Budinca cu nuci si curmale

Printeaza

O reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt.

Ingrediente:Budinca cu nuci si curmale

  • cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina de grau
  • 2 linguri praf de cacao
  • 4 linguri de lapte
  • o lingurita de unt

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, se amesteca nucile, curmalele si fructele confiate. Se bat, deasupra aburilor galbenusurile cu zaharul pudra, in decurs de 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga faina cernuta, praf de cacao si lapte.

Se ia de pe foc, se adauga faina cernuta, praf de cacao si lapte. Se bat albusurile pana la spuma, se amesteca cu galbenusurile si se toarna in castronul cu nuci si fructe confiate.

Se amesteca. Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C.

Se unge forma cu ulei si se asterne o foaie de pergament. Se pune in forma compozitia cu nuci si se coace 55-60 de minute.

Budinca cu nuci si curmale

Budinca cu nuci si curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.