Budinca cu nuci si portocale

Printeaza

Budinca cu nuci si portocale din: franzela, lapte, nuci, portocale, oua, unt, zahar, pesmet.

Ingrediente:Budinca cu nuci si portocale

  • 1 franzelă veche
  • 1 pahar cu lapte fierbinte
  • 2-3 portocale curăţate de coajă
  • 4 ouă
  • 1 lingură cu unt
  • 100 g zahăr tos
  • 10 nuci
  • sare
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Folosim o formă mijlocie de cozonac. Tăiem franzela felii, pe care le punem în formă, acoperim pâinea cu lapte fierbinte. Peste pâine punem felii de portocale, fără pieliţă şi sâmburi, şi nuci tocate.

Apoi batem spumă ouăle ca pentru omletă, acoperim cu zahăr tos şi turnăm peste budincă. Punem forma în cuptorul cald, lăsăm la copt 25-30 min.

Când budinca s-a rumenit scoatem forma, lăsăm să se răcească 20 min, tăiem felii şi trecem pe farfuriile de servit. Acoperim cu jeleu de fructe sau sirop de dulceaţă, servim budinca în aceeaşi zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.