Budinca de orez cu nuci si scortisoara

Printeaza

Budinca de orez cu nuci si scortisoara din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua, orez, nuci, lamaie, scortisoara, dulceata.

Ingrediente:Budinca de orez cu nuci si scortisoara

  • 500 ml lapte dulce
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1 pahar orez
  • 1 cană nuci
  • coajă rasă de lămâie
  • scorţişoară
  • dulceaţă

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în lapte îndulcit cu o lingură de zahăr tos şi pliculeţul de zahăr vanilat şi un vârf de sare. Se lasă să se răcească.

Se freacă bine gălbenuşurile cu trei linguri de zahăr şi se adaugă albuşurile bătute spumă. Se omogenizează cu orezul şi se adaugă nuci pisate, dulceaţă, scorţişoară şi coajă de lămâie.

Se introduce la cuptor, la foc mic, într-un vas de Jena,, bine uns cu unt, pentru aproximativ trei sferturi de oră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.