Budinca de cartofi cu sos de rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa, margarina, bulion, sare si piper.

Ingrediente:  Budinca de cartofi cu sos de rosii

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri griş
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 roşii
  • 2 cepe
  • 1 lingură margarină
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i pasezi. Adaugi în piureul obţinut grisul, o cană de apă, ule­iul şi potriveşti de sare şi piper.

Ungi o tavă cu marga­rină, o tapetezi cu pesmet, pui compoziţia de cartofi şi o dai la cuptor pentru 25- 30 de minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti până se aureşte, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi bulionul şi laşi sosul pe foc să scadă câteva minute.

Inainte să-l iei de pe foc pui sare, piper şi cimbru. Torni sosul peste budinca de cartofi când o aduci la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.