Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat

Printeaza

Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat din: cartofi, spanac, pesmet, lămâie (suc şi coajă), păstrăv afumat, mărar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat

  • 500 g cartofi
  • 100 g spanac
  • 150 g pesmet
  • 1 lămâie (suc şi coajă)
  • 150 g păstrăv afumat
  • 1 lingură mărar tocat
  • ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cubuleţe în apă cu sare, iar spanacul îl opăreşti. Pasezi cartofii, apoi pui păstrăvul tăiat cubuleţe mărunte, zeama şi coaja de la lămâie, spanacul bine stors şi măra­rul, sare şi piper după gust.

Pui într-o tavă rotun­dă 1/2 pesmet pe fundul tăvii şi ulei, apoi aşezi compoziţia de budincă şi o nivelezi.

Deasupra, presari uniform 1/2 din conţinutul de pesmet.

Dai budinca la cuptor până se rumeneşte pe partea cu ulei, circa 5 minute, apoi o laşi să alunece uşor pe o farfurie şi o răstorni cu cealaltă parte în jos, pentru a se rumeni şi ea.

Când e gata, o răstorni pe un platou şi feliezi budinca.

Serveşti budinca fierbinte cu salată verde, roşii şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.