Briose cu casie si scortisoara
PrinteazaBriose cu casie si scortisoara din: caise, unt, faina, ou, praf de copt, zahar, sare, lapte integral, scortisoara, nucsoara.
Ingrediente:
- 150 g caise
- 75 g unt
- 225 g făina
- un ou
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf sare
- 110 g zahăr
- 150 ml lapte integral
- scorţişoară
- nucsoara
Mod de preparare:
Untul si zahărul se pun la foc mic să se topească si apoi se toarnă într-un vas să se răcească.
Oul se bate ca pentru omletă si se adaugă peste untul răcorit, se amestecă energic, se pun făina, praful de copt, sarea, scorţişoara, nucşoara si se toarnă progresiv laptele. Se amestecă cu telul.
Se toarnă aluatul în forme care se umplu pe trei sferturi şi se asază fructele tăiate. Se coc 25 de minute si se scot din forme imediat după coacere.
Briose cu casie si scortisoara
Pofta buna!