Boboc de rata cu portocale

Printeaza

Boboc de rata cu portocale din: carne de rata, portocale, miere, unt.
Ingrediente:Boboc de rata cu portocale

  • 1 boboc de raţă de circa 1,5 kg
  • 2 kg de portocale
  • 200 g miere
  • 200 g unt

Mod de preparare:

Bobocul se curăţă de tuleie, se spală bine, după ce s-au scos măruntaiele. Se unge în interior cu 30 g unt şi 150 g miere şi se lasă într-un vas, câteva ore, să se „odihnească”.

Se curăţă portocalele de coajă şi se desprind feliuţele întregi. Se umple bobocul de raţă cu feliile de portocală şi se coase pielea cu aţă, ca să nu iasă portocalele. Se pune raţa într-o tavă unsă cu untul rămâs, care a fost topit. Se unge raţa cu miere, se pun în tavă câteva linguri de apă şi câteva felii de portocale păstrate de la umplut şi se potriveşte de sare.

Se ţine tava în cuptor până se pătrunde carnea. Se scoate raţa din cuptor, se porţionează şi se serveşte cu felii de portocale şi cu sosul din tavă.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.