Betisoare iuti

Printeaza

O reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet.

Ingrediente:Betisoare iuti

  • 200g miez ras de nuci
  • 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gem de caise
  • 2 linguri stafide
  • 50g curmale uscate
  • 50g smochine uscate
  • 100 g pesmet dulce sau nuci măcinate pentru decorare

 

Mod de preparare:

Treceti prin maşina de carne curmalele, stafidele şi smochinele. în pasta obţinută adăugaţi nucile, gemul, mierea şi ghimbirul. Amestecaţi bine pen­tru omogenizare.

Trebuie să obţineţi o pastă mai vârtoasă, eventual suplimentaţi cantitatea de nuci şi ghimbir, dacă este necesar.

Intindeţi din aceas­tă pastă o foaie cu grosimea de un deget, pe o planşetă acoperită cu un strat de nuci măcinate sau pesmet dulce.

Tăiaţi din foaie beţişoare cu lungimea de 5cm şi lăţimea de 2cm. Acoperiţi-le uniform cu pesmet sau nuci şi lăsaţi-le să se zvinte într-un loc uscat.

Betisoare iuti

Betisoare iuti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.