Zucchini gratinati

Printeaza

Zucchini gratinati din: unt, zucchini, oua, faina, pudra de mustar, nucsoara, sare, piper, indulcitor, smantana, cheddar.

Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini este disponibil pe tot parcursul anului și este apreciat pentru gustul său delicat și textura sa crocantă.

Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui la scăderea în greutate.

Există mai multe varietăți de zucchini, inclusiv cele de culoare verde închis, verde deschis și chiar galben. Zucchini galben este similar în gust și textură cu cel verde, dar poate adăuga o notă vizuală interesantă în preparatele culinare.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri unt
  • 1 kg zucchini, feliati
  • 2 oua batute
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita pudra de mustar
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita sare
  • Piper
  • Indulcitor
  • 120 gr smantana
  • 180 gr cheddar ras

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C si ungeti o tava cu putin ulei. Topiti untul si adaugati intr-o tava, asezati zucchini si sotati cateva minute.

Transferati in tava. Combinati oualele, faina, mustar, nucsoara, sare, piper si indulcitor intr-un bol si omogenizati.

Incorporati smantana si cheddar si amestecati bine. Turnati peste zucchini. Dati la cuptor si gatiti 30 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Zucchini gratinati

 

6 portii, fiecare contine

  • 6 gr carbohidrati
  • 1 gr fibra
  • 11 gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Zucchini umplut

Reteta asiatica: zucchini inabusite

Reteta asiatica: zucchini inabusite din: zucchini, coriandru, ghimbir, pasta de crevete. Ingrediente: 3 zucchini groşi 1 legătură de coriandru 1 lingură de ghimbir ras fin 4 linguri pastă de crevete   Mod de preparare: Se spală zucchini, se lasă la scurs, se curăţă şi se taie rondele subţiri. Coriandrul se taie şi se scutură de […]

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

Rosii umplute cu zucchini si carne

Rosii umplute cu zucchini si carne din: rosii, carne tocata de vita, ceapa, zucchini, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g carne tocată de vită 2 cepe 1 zucchini tăiat cubuleţe 1 lingură de pastă de tomâte 100 ml ulei sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Taie partea […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.