Zacusca de peste cu otet

Printeaza

 Zacusca de peste cu otet

Ingrediente:Zacusca de peste cu otet

  • 5 kg peşte mare (nu con­tează specia)
  • 10 kg de gogoşari
  • ardei capia şi ardei gras
  • 3 kg ceapă
  • 1 litru ulei
  • 1/2 l oţet
  • 1 şi 1/2 l suc de roşii
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • măsline

 

Mod de preparare:

Coci şi cureţi gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi. Peştele îl dai la cuptor pentru 2 ore în soluţie de apă şi oţet (1:1), în aşa fel încât peştele să fie cuprins de soluţie. După ce e gata, îl cureţi de oase şi-l treci prin maşina de tocat.

Pui ulei la încins şi când este gata, vei pune ceapa dată prin maşina de tocat. După ce s-a călit, vei pune ardeii daţi prin maşină şi peştele. Adaugi apoi sucul de roşii şi, după gust, sare, piper şi foi de dafin şi zeama în care a fiert peştele.

Laşi la fiert până ce are consis­tenţa unei mămăliguţe mai vârtoase şi se ridică uleiul. Pui zacusca fierbinte în borcane, le capsezi şi le pui într-o pătură, unde le laşi până se răcesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.