Zacusca de peste cu gogosari

Printeaza

Zacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare.

 

Ingrediente:Zacusca de peste cu gogosari

  • 1 kg ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2 kg gogoşari
  • 2 kg peste
  • 3 kg rosii
  • sare

 

Mod de preparare:

Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 ml ulei.

Se adaugă puţină apă, se pune cratiţa pe foc, apoi se adaugă 2 kg gogoşari copţi, curăţaţi şi tocaţi.

Se dezosează 2 kg peşte, se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţie, cu 3 kg roşii (sau 1 litru suc de roşii) şi 900 ml ulei.

Se condimentează cu sare şi mirodenii după gust.

Se lasă să fiarbă pe foc mic, până ce se ridică uleiul deasupra.

Se pune zacusca în borcane şi se sterilizează.

 

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

Suc de ghimbir din: apa, zahar, ghimbir, lamai. Ingrediente: 240 ml apă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon 2 bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider. Inainte de servire, se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă şi sifon. Savurati!

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov, rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov 500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin sare […]

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu otet

 Zacusca de peste cu otet Ingrediente: 5 kg peşte mare (nu con­tează specia) 10 kg de gogoşari ardei capia şi ardei gras 3 kg ceapă 1 litru ulei 1/2 l oţet 1 şi 1/2 l suc de roşii foi de dafin piper sare măsline   Mod de preparare: Coci şi cureţi gogoşarii, ardeii capia şi […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.