Whisky irlandez

Printeaza

Principala notă distinctivă a whisky-ului irlandez rezultă din faptul că el este triplu distilat, spre deosebire de majoritatea whisky-urilor care sunt dublu distilate, pentru obţinerea unui gust rotunjit şi moale.

Whisky-ul irlandez este astfel deosebit de blând şi de uşor. Abia spre sfârşitul perioadei victoriene, în jurul anului 1900, cererea de whisky irlandez a început să fie eclipsată de cea a whisky-ului scoţian.

Gustul distinct al whisky-ului irlandez este determinat şi de alţi factori. în cuptoarele în care se transformă cerealele în malţ nu se foloseşte turbă, astfel încât gustul său nu are acea notă înţepătoare a whisky-ului scoţian.

In plus, este întotdeauna obţinut dintr-un amestec de cereale încolţite şi cereale neîncolţite şi nu doar din malţ. Whisky-ul se învecheşte apoi -în mod tradiţional în butoaie de stejar – între şase şi opt ani.

Categoriile calitative ale whisky-ului irlandez sunt în mare asemănătoare celor ale whisky-ului scoţian. Există single malt, single groin dintr-un singur soi de cereale, şi blended precum şi produse îmbuteliate la tăria atinsă în butoi.

Cele mai celebre whisky-uri irlandeze sunt: Jameson’s, Paddy, Bushmills, Murphy’s şi Tullamore Dew.

 

Whisky irlandez

Whisky irlandez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.