Vinete marinate la borcan

Printeaza

Vinete marinate la borcan din: vinete, ulei, otet de vin, usturoi, marar, cimbru, sare.

Ingrediente:Vinete marinate la borcan

  • 1 kg vinete subţiri
  • 1 l ulei
  • 500 ml oţet de vin
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de cimbru verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe seminţe. Spală-le sub jet de apă rece, usucă-le cu un prosop de hârtie şi curăţă-le de coajă zebrat. Taie-le apoi în felii subţiri. Presară sare peste ele şi lasă-le într-o strecurătoare circa o oră.

Stoarce-le apoi cu grijă, fără să le sfărâmi şi prăjeşte-le în ulei încins pe ambele părţi. Separat, pune oţetul într-o cratiţă şi diluează-l după gust. Dă-l într-un clocot, apoi stinge focul. Vinetele prăjite pune-leîn cratiţă cu oţet.

Când ai terminat de prăjit toate vinetele, pune peste ele căţeii de usturoi curăţaţi şi feliaţi, tije fine de mărar şi cimbru. Amestecă uşor. Umple borcanele deja pregătite cu felii de vinete şi marinată (cu tot cu usturoi şi ierburi).

Pune capacul, aşază borcanele cu gura în jos şi lasă-le aşa până se răcesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.