Chutney de vinete

Printeaza

Chutney de vinete din: vinete, turmeric, sare, otet, otet balsamic, stafide, rosii, zahar, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru.

Ingrediente:Chutney de vinete

  • 1 kg vinete
  • 2 linguriţe cu turmeric (curcuma)
  • 1 linguriţă cu sare de mare
  • 375 ml oţet alb
  • 125 ml oţet balsamic
  • 1 cană cu stafide
  • 2-3 roşii tocate
  • 1 1/2 căni cu zahăr
  • 2 cepe micuţe tocate
  • 4 căţei de usturoi feliaţi
  • 1 linguriţă rasă cu ghimbir ras
  • 1 linguriţă cu chimen
  • 1 linguriţă cu coriandru
  • 1 baton scorţişoară
  • 1/2 ardei iute tocat
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Spală şi taie cubuleţe vinetele, apoi pune-le într-o sită. Presară deasupra sarea de mare şi praful de turmeric. Lasă cel puţin două ore, ca vinetele să-şi lase zeamă.

Pune toate ingredientele într-o cratiţă cu fund gros şi lasă pe foc potrivit până se topeşte întreaga cantitate de zahăr.

Redu focul şi ţine pe foc până când legumele s-au înmuiat, iar sosul s-a îngroşat. Pune în borcane sterilizate în prealabil şi întoarce-le cu fundul în sus până se răcesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.