Vinete impanate cu ardei iute

Printeaza

Vinete impanate cu ardei iute din: vinete, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei, varza, usturoi, rosii, marar, ulei, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:Vinete impanate cu ardei iute

  • 6 vinete lunguieţe
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 2 ardei
  • 3 linguri de varză to­cată
  • 5 căţei de usturoi
  • 10 roşii
  • 1 lingură de mărar
  • ulei
  • ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg şi se crestează. Se opăresc, se scot, se presară cu sare şi se lasă la scurs. Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ţelina, ar­deii se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins împreună cu varza.

Se iau de pe foc, se adaugă sare, piper, şi vinetele se umplu prin crestături cu această compoziţie, împreună cu căţeii de usturoi.

Intr-o tavă unsă cu ulei se pun vinetele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi pasate, ardeiul iute tocat, se potriveşte de sare şi piper. Se introduce la cuptor 30 de minute.

Se presară mărarul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.