Vinete coapte cu roşii

Printeaza

O reteta de vinete coapte cu rosii din: vinete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Vinete coapte cu roşii

  • 4 vinete
  • 4 roşii
  • 100 ml ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 5-6 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele direct pe flacără. Le decojeşti şi le laşi să se scurgă 2-3 ore. Decojeşti roşiile şi le tai cubuleţe. Toci vinete­le, torni uleiul treptat, amestecând cu o lingu­ră de lemn, până încep să se albească.

Pui usturoiul pisat, sarea, sucul de lămâie şi freci în continuare. Adaugi roşiile şi ames­teci uşor. Aşezi vinetele pe un platou şi le ornezi cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.