Varza dulce la cuptor
PrinteazaVarza dulce la cuptor
Ingrediente:
- 1 varza mai mare (circa 1,5 kg)
- 2 linguri ulei
- 300 ml smantana
- 200 g pesmet picant (dar nu iute)
- 1 lingura arome de condimente
Mod de preparare:
Se curata si se spala varza, se taie in doua iar apoi in felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe in oala de fiert sub presiune, circa 5 minute, intr-un vas rezistent la foc se pune uleiul, cu care se ung si marginile vasului.
Se repartizeaza uniform pe fundul vasului 1/3 din cantitatea de pesmet, apoi deasupra jumatate din varza fiarta, peste care se presara putina sare, 1/3 din cantitatea de pesmet, 1/2 din cantitatea de smantana, subtiata cu zeama in care a fiert varza, 1/2 lingura condimente.
Se pune a doua jumatate de varza fiarta, urmand succesiunea ingredientelor ca mai sus. Se pune in cuptorul incalzit din timp pentru o jumatate de ora, pana ce capata o culoare aurie. La servire se mai poate adauga smantana. Se serveste fierbinte.
Varza dulce la cuptor
Pofta buna!