Varza dulce la cuptor

Printeaza

Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Ingrediente:

  • 1 varza mai mare (circa 1,5 kg)
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml smantana
  • 200 g pesmet picant (dar nu iute)
  • 1 lingura arome de condimente

 

Mod de preparare:

Se curata si se spala varza, se taie in doua iar apoi in felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe in oala de fiert sub presiune, circa 5 minute, intr-un vas rezistent la foc se pune uleiul, cu care se ung si marginile vasului.

Se repartizeaza uniform pe fundul vasului 1/3 din cantitatea de pesmet, apoi deasupra jumatate din varza fiarta, peste care se presara putina sare, 1/3 din cantitatea de pesmet, 1/2 din cantitatea de smantana, subtiata cu zeama in care a fiert varza, 1/2 lingura condimente.

Se pune a doua jumatate de varza fiarta, urmand succesiunea ingredientelor ca mai sus. Se pune in cuptorul incalzit din timp pentru o jumatate de ora, pana ce capata o culoare aurie. La servire se mai poate adauga smantana. Se serveste fierbinte.

Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.