Varza cu branza halloumi

Printeaza

Varza cu branza halloumi din: varza rosie, otet balsamic, ulei de masline, zahar, seminte de fenicul, quinoa, zeama de portocala, patrunjel, marar, visine, branza halloumi.

Ingrediente:Varza cu branza halloumi

  • 1 varză roşie mică (de aproximativ 900 g),tăiată în 4 discuri de 2cm
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 1 lingură de zahăr
  • 500 g de guinoa, gata preparată
  • zeama de la 1 portocală
  • o legătură mică de pătrunjel, tocat
  • 0 legătură mică de mărar, tocat
  • 50 g de vişine confiate, tocate grosier
  • 250 g de brânză halloumi, tăiată în 8 felii

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 250°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază varză.

Amestecă oţetul balsamic cu uleiul, seminţele de fenicul şi zahărul, apoi asezonează şi pune amestecul peste varză, cu o lingură.

Acoperă varza cu folie de aluminiu şi coace-o 20 de minute, apoi îndepărtează folia şi mai las-o la cuptor alte 10 minute, până când este moale.

Incălzeşte quinoa, apoi adaugă zeama de portocală, pătrunjelul, mărarul şi vişinele confiate, asezonează cu piper negru şi amestecă.

Prăjeşte brânza halloumi într-o tigaie uscată, la foc mediu, câte 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie.

Pentru a servi, pune câte o lingură de quinoa pe fiecare bucată de varză şi aşază brânza halloumi deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.