Varza cu bere

Printeaza

Varza cu bere din: varza, ceapa, morcov, usturoi, piper, dafin, ulei, sare, bere.

Ingrediente:Varza cu bere

  • 1,6 kg varză murată
  • o ceapă
  • un morcov
  • 2 căţei usturoi
  • o linguriţă boabe de piper
  • o foaie dafin
  • o lingură ulei
  • 750 ml bere blondă
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Varza se clăteşte cu apă rece sau, dacă este prea sărată, se lasă în apă să se desăreze. Se taie fideluţă.

In ulei se călesc ceapa, usturoiul şi morcovul, tăiate mărunt şi se presară cu un praf de sare. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă varza bine presată de apă şi se lasă 10 minute.

Se toarnă berea, se pun boabele de piper şi foaia de dafin şi se lasă la fiert o oră, cu capac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.