Varza acra cu berbec

Printeaza

Varza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa.

Ingrediente:Varza acra cu berbec

  • 1 kg carne de berbec (costiţe)
  • o varză mare sau 2 verze mai mici
  • 3-4 linguri untdelemn
  • o lingură bulion
  • piper boabe
  • apă

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până se înmoaie.

Separat, se spală varza şi, dacă este prea acră, se ţine 30 de minute, în apă caldă, după care se taie fâşii subţiri. După ce carnea s-a înmuiat, se adaugă varza, se amestecă, se pun boabe de piper şi se continuă fierberea, înăbuşit, până se înmoaie şi varza.

Se adaugă bulionul subţiat cu puţină apă, se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă să fiarbă, la un foc potrivit de tare. Când a scăzut bine şi s-a rumenit frumos pe deasupra, se scoate din cuptor şi se serveşte cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.