Uscatele Tradiționale Românești

Printeaza

Uscatele Tradiționale Românești din: faina, unt, zahar pudra, oua, coaja de lamaie, sare, rahar, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g unt sau margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • 50 g rahat, tăiat cubulețe
  • Zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră până devine cremos.

Adăugați ouăle, coaja de lămâie și un praf de sare. Treptat, incorporați făina.

Aluatul obținut se lasă la frigider pentru 30 de minute. Întindeți aluatul și tăiați cu forme speciale sau cu paharul.

Pe fiecare bucată de aluat se pune un cubuleț de rahat.

Coaceți în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc.

Se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr vanilat.

Uscatele Tradiționale Românești

Informații Nutriționale (pe bucata):

  • Calorii: 100
  • Carbohidrați: 12g
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 5g

 

Uscatele sunt printre cele mai populare deserturi românești, fiind o prezență constantă în casele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor.

Istoria lor este veche și este legată de tradițiile și obiceiurile culinare românești. Această rețetă aduce la viață gustul autentic al uscatelor tradiționale, combinând ingrediente simple cu tehnici de preparare moștenite din generații.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Uscatele italiene

Uscatele putin altfel

Uscatele putin altfel din: faina, sare, ulei, lapte, otet, ou, ulei. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă sare 6 linguri ulei 8 linguri lapte 1 lingură oţet 1 ou 300 ml ulei pentru prăjit (cratiţă 2 l)   Mod de preparare: Se mixează oul cu ulei, lapte, sare şi oţet. Se adaugă făină, frământând un […]

 

Uscăţele ardeleneşti

Uscăţele ardeleneşti din: smantana, rom, oua, faina, drojdie, sare, zahar tos. Ingrediente: 1 cana cu smantana 3 linguri cu rom 2 oua 300 g faina 1 lingurita cu drojdie sare 1 lingura cu zahar tos   Mod de preparare: Frământaţi un aluat tare din: făină, ouă, rom, smântână şi drojdie frecată cu zahăr şi 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.