Umplutura de cartofi

Printeaza

Umplutura de cartofi din: cartofi, ciuperci, ceapa, ulei, vin, smantana, rozmarin, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Umplutura de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smântână dulce
  • 1-2 ouă
  • rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, apoi scurge-i de apă şi pasează-i manual.

Separat, căleşte ceapa împreună cu ciupercile curăţate şi mărunţite. Când apa de la ciuperci s-a mai evaporat, adaugă un praf de sare, piper, vinul, dafinul şi o crenguţă de rozmarin. Lasă să fiarbă la foc domol, acoperit.

Intr-un vas, pune compoziţiile de ciuperci şi cartofi pisaţi, adaugă smântână dulce şi oul (sau ouăle, în funcţie de mărimea lor; important este să obţii o compoziţie legată). Dacă mai trebuie, adaugă eventual un pic de verdeaţă (mărar sau pătrunjel).

Este o umplutură gustoasă pentru găini, pui, ruladă de porc sau viţel, dar şi pentru ciuperci (în acest ultim caz, foloseşte ciuperci proaspete, cu diametrul mai mare).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.