Trandafiri din foitaj cu mere

Printeaza

Trandafiri din foitaj cu mere din: mere, oua, lamaie, zahar, scortisoara, foitaj.

Ingrediente:Trandafiri din foitaj cu mere

  • 3-4 mere roşii
  • 2 ouă
  • o lămâie
  • 100 g zahăr
  • o lingură scorţişoară
  • 800 g foitaj
  • 30 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se umple un bol cu apă si se stoarce în el zeama de la lămâie.

Se taie merele pe jumătate, li se scoate cotorul şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în bolul cu apă şi se introduc în cuptorul cu microunde pentru 5 minute să se înmoaie merele. Apoi se scurg de apă.

Intr-un bol se amestecă zahărul cu scorţişoara şi se lasă deoparte. Se bat ouăle cu furculiţa.

Se întinde aluatul cu sucitorul până când are jumătate de centimetru grosime. Se taie în fâşii de aproximativ 7 centimetri. Se unge aluatul cu ou şi se presară amestecul de zahăr şi scorţişoară.

Se aşază feliile de mere pe prima fâşie de aluat, suprapuse până în capătul fâşiei, apoi se rulează aluatul peste felii. Se pune într-o tavă pentru brioşe unsă cu unt topit.

După ce au fost făcute toate, se presară cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră deasupra şi se introduc la cuptor pentru 45 de minute.

La sfârşit, după ce se scot din cuptor, se presară din nou cu zahar pudră deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.