Tort de clatite de post

Printeaza

Tort de clatite de post din: faina, zahar, praf de copt, sare, ulei, dulceata, nuca.

Ingrediente:Tort de clatite de post

  • 1 cană făină
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare
  • 1 cană apă sau cu suc de fructe
  • 3 linguri ulei
  • gem sau dulceaţă
  • miez de nucă

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele uscate, apoi, treptat, torni apa ori sucul de fructe, în funcţie de alegere, şi 2 linguri de ulei.

In tigaia încinsă, pui restul de ulei şi, cu un polonic, iei puţin din compoziţie şi coci clătitele pe fiecare parte, apoi le aşezi pe un platou, acoperite cu un capac, pentru a nu se usca.

Ungi fiecare clătită cu gemul sau dulceaţa preferată şi le pui una peste alta.

La final, poţi acoperi tortul cu acelaşi fel de gem şi cu nucă măcinată. In zilele în care nu ţii post, acoperi tortul cu ciocolată topită pe baie de aburi cu 2-3 cubuleţe de unt şi-l decorezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.