Tort de clatite cu bezele si fructe

Printeaza

Tort de clatite cu bezele si fructe din: oua, faina, lapte, apa minerala, ulei, zahar, vanilie, frisca, mascarpone.

Ingrediente:Tort de clatite cu bezele si fructe

  • 3 ouă medii
  • 250 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 170 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 350 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se prepară clătitele. Pentru aluat se amestecă 3 ouă medii, 250 g făină, 400 ml lapte, 100 ml apă minerală, 2 linguri ulei, 1 lingură zahăr, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 praf de sare.

Se lasă să se odihnească la temperatura camerei 30 minute şi apoi se coc clătitele în puţin ulei.

Până se răcesc clătitele se prepară crema: se mixează 170 ml frişcă lichidă cu 1 lingură zahăr pudră până se întăreşte, apoi, separat, se mixează 350 g mascarpone cu 2 linguri zahăr pudră.

Se înglobează frişca în mascarpone, se adaugă vanilie, apoi se trece la asamblarea tortului. Se unge prima clătită cu cremă, o acoperim cu a două clătită, peste care presărăm fructe de pădure şi bezele mărunţite.

Se continuă până la epuizare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.