Tort de casa cu biscuiti

Printeaza

Tort de casa cu biscuiti din: oua, biscuiti, nuca, margarina, zahar, cacao.

Ingrediente:Tort de casa cu biscuiti

  • 35 biscuiţi
  • 6 ouă
  • 150 g nucă
  • 1/2 pachet margarină
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahăr praf
  • 18 linguri zahăr tos
  • esenţă de rom (facultativ)

 

Mod de preparare:

Se macină prin maşina de carne biscuiţii şi nuca.

Se adaugă peste ei gălbenuşurile, cacao, zahărul praf şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Se mai adaugă (opţional) esenţă de rom.

Se aşază compoziţia într-o formă de tort şi se dă la rece.

Se bat bine albuşurile, se adaugă 12 linguri de zahăr şi se face o bezea tare. Se pun într-o crăticioară 6 linguri de zahăr rămase şi, când a prins culoare (s-a caramelizat), se toarnă încet peste albuşurile bătute şi se bate cu telul ca să nu se întărească zahărul.

Albuşurile se vor colora şi vor primi gustul de caramel.

Se toarnă albuşurile peste blatul din biscuiţi şi se dă la rece câteva ore. Se decorează tortul după dorinţă şi se taie felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.