Tort de inghetata cu biscuiti

Printeaza

Tort de inghetata cu biscuiti din: biscuiti, unt, ciocolata, oua, zahar, lapte, frisca, alune, bomboane, sos de ciocolata.

Ingrediente:tort_de_inghetata_cu_biscuiti

  • 400 g biscuiţi
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolată neagră
  • 5 gălbenuşuri
  • 60 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frişcă
  • 200 g alune
  • 200 g bombonele de ciocolată
  • diverse bezele
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se mărunţesc şi peste ei se toarnă untul topit şi uşor răcorit. Se amestecă bine şi se tapetează fundul şi pereţii laterali ai unui vas.

Se dă la congelator.

Pentru îngheţată, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, iar laptele cu frişca se încălzesc evitând fierberea. Apoi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi şi se amestecă pentru a ajuta topirea.

După ce amestecul cu lapte şi ciocolată s-a omogenizat, se toarnă peste crema de gălbenuşuri, se amestecă, se mai fierbe 10 minute, apoi se lasă la răcit.

Se adaugă jumătate din cantitatea de alune uşor mărunţite şi jumătate din cantitatea de bombonele de ciocolată. Se toarnă amestecul peste stratul de biscuiţi şi se dă la congelator.

Se serveşte cu bezele, restul de ciocolată şi alune şi cu sos de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.