Tort cu iaurt si jeleu de caise

Printeaza

Tort cu iaurt si jeleu de caise: oua, faina, zahar, cacao, sare, praf de copt, ulei, frisca lichida, compot de caise, gem de caise, iaurt cu gust de caise, zahar vanilat, gelatina.

Ingrediente bat:Tort_cu_iaurt_si_jeleu_de_caise.png

  • 6 ouă
  • câte 6 linguri zahăr şi făină
  • 2 lin­guri cacao
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 linguiţâ praf de copt
  • cîte 1 linguriţă ulei şi fănă pentru tavă

Ingrediente cremă:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 1 borcan compot de caise
  • borcan gem de caise
  • 400 g iaurt cu gust de caise
  • 1 plic zahăr vanili­nat
  • 2 plicuri (20 g) gelatină

Ingrediente ornat:

  • 300 ml compot de caise
  • I plic (10 g) gelatină
  • 200 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat gălbe­nuşurile bătute şi făina cernută impreună cu pra­ful de copt şi cacaua. După fiecare ingredient, ames­teci de jos în sus, cu o lin­gură de lemn. Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o formă cu margine detaşabilă, torni aluatul şi îl coci la foc mediu, 25-30 de minute.După ce s-a răcit, îl tai în două foi orizontale.

Hidratezi gelatina în 100 ml compot, iar după 10 minute o topeşti la bain- marie. Decojeşti caisele şi le scoţi sâmburii, după care le mixezi până obţii un piure. Pentru cremă, amesteci iaurtul cu piureul de caise, aroma şi gelatina călduţă, după care adaugi frişca bătută şi omogenizezi.

Aşezi pe un platou un blat inconjurat de inelul formei de tort. Il insiropezi cu zeama de compot, il ungi cu gem, torni 1/2 din crema de iaurt. Pui al doilea blat, îl presezi uşor şi torni restul de cremă. Introduci tortul în frigider pentru 1 oră.

Pentru jeleu, hidratezi gelatina în 100 ml compot, iar după 10 minute o dizolvi pe baie de aburi şi o ames­teci cu restul de zeamă de compot. Torni jeleul uni­form, peste crema de iaurt. Păstrezi tortul 1 oră în frigi­der, după care desfaci ine­lul formei şi decorezi mar­ginile cu frişca rămasă.

Tort cu iaurt si jeleu de caise

Tort_cu_iaurt_si_jeleu_de_caise.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.