Tort de ciocolată cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale din: faina, zahar, unt, amidon, oua, portocale, praf de copt, lapte, smantana, zahar, ciocolata si portocala.

Ingrediente:Tort de ciocolată cu portocale

pentru blat:

  • 200 g faină albă
  • 180 g zahăr
  • 150 g unt
  • 100 g amidon
  • 3 ouă
  • 2 portocale
  • 1 plic praf de copt

pentru cremă:

  • 150 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 40 g faină albă
  • 1 ou
  • 1 portocală

pentru decor:

  • 200 g ciocolată topită
  • câteva feliuţe de portocală

 

Mod de preparare:

Topeste untul la bain-marie, apoi amestecă-l bine cu zahărul. Adaugă ouăle şi zeama celor 2 portocale. Amestecă faina cu amidonul şi încorporează-le puţin câte puţin în compoziţia cu unt. Adaugă praful de copt şi pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu gaură în mijloc unsă cu unt şi tapetată cu faină.

Pune compoziţia în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute. Intr-un vas, bate oul cu zahărul şi făina până când obţii un amestec omogen.

Apoi adaugă coaja rasă şi zeama strecurată de la o portocală, toarnă laptele, smântână şi amestecă cu telul.

Răstoarnă crema obţinută într-o cra- tiţă, pune-o pe aragaz la foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând întruna ca să nu se prindă. Ia crema de pe foc şi amestecă în continuare până când se mai răceşte. Topeşte ciocolata la bain-marie. După ce blatul s-a răcit, scoate-l din formă şi taie-1 în jumătate transversal.

Intinde cre¬ma pe blatul de la bază şi acoperă cu cealăltă jumătate. Acoperă tortul cu glazura de ciocolată şi decorează cu feliuţe de portocală. Serveste-l rece.

Tort de ciocolată cu portocale

Tort de ciocolată cu portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.