Tort de ciocolată cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale din: faina, zahar, unt, amidon, oua, portocale, praf de copt, lapte, smantana, zahar, ciocolata si portocala.
pentru blat:
- 200 g faină albă
- 180 g zahăr
- 150 g unt
- 100 g amidon
- 3 ouă
- 2 portocale
- 1 plic praf de copt
pentru cremă:
- 150 ml lapte
- 100 g smântână
- 50 g zahăr
- 40 g faină albă
- 1 ou
- 1 portocală
pentru decor:
- 200 g ciocolată topită
- câteva feliuţe de portocală
Mod de preparare:
Topeste untul la bain-marie, apoi amestecă-l bine cu zahărul. Adaugă ouăle şi zeama celor 2 portocale. Amestecă faina cu amidonul şi încorporează-le puţin câte puţin în compoziţia cu unt. Adaugă praful de copt şi pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu gaură în mijloc unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Pune compoziţia în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute. Intr-un vas, bate oul cu zahărul şi făina până când obţii un amestec omogen.
Apoi adaugă coaja rasă şi zeama strecurată de la o portocală, toarnă laptele, smântână şi amestecă cu telul.
Răstoarnă crema obţinută într-o cra- tiţă, pune-o pe aragaz la foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând întruna ca să nu se prindă. Ia crema de pe foc şi amestecă în continuare până când se mai răceşte. Topeşte ciocolata la bain-marie. După ce blatul s-a răcit, scoate-l din formă şi taie-1 în jumătate transversal.
Intinde cre¬ma pe blatul de la bază şi acoperă cu cealăltă jumătate. Acoperă tortul cu glazura de ciocolată şi decorează cu feliuţe de portocală. Serveste-l rece.
Tort de ciocolată cu portocale
Pofta buna!