Tort cu aroma de portocale

Printeaza

Tort cu aroma de portocale din: unt, faina, zahar, vin, oua, vanilie, praf de copt, scortisoara, ciocolata, sare, smantana, portocala.

Ingrediente:Tort cu aroma de portocale

Pentru blat:

  • 140 g unt
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 120 ml vin roşu
  • 4 ouă
  • o linguriţă extract de vanilie
  • un vârf cuţit praf de copt
  • o linguriţă cu vârf scorţişoară
  • un vârf cuţit sare
  • 60 g ciocolată

Pentru crema ganache:

  • 500 g smântână pentru frişcă
  • 500g ciocolată
  • 30g unt
  • coaja rasă de la o portocală

Pentru crema de portocale:

  • 200 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 150 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 20 g amidon din porumb
  • coaja rasă de la o portocală
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 75 g unt

Pentru decor:

  • o portocală
  • 150 g zahăr
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează untul cu jumătate de zahăr, până se formează o pastă fină. Se adaugă gălbenuşurile şi extractul de vanilie.

Intr-un bol, se amestecă ingredientele uscate: făina, scorţişoara, praful de copt şi sarea.

Ingredientele uscate se adaugă peste crema de unt. Se mixează câteva minute, iar apoi se adaugă treptat şi vinul. După ce se mixează bine, se pun bucăţelele de ciocolată. într-un bol, se bat cele 4 albuşuri spumă şi se adaugă treptat zahărul rămas.

O treime din compoziţia de albuşuri se adaugă peste compoziţia cu vin roşu şi se mixează cât să se încorporeze; tot aluatul se răstoarnă peste restul de spumă de albuşuri şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Compoziţia se toarnă într-o formă de tort (22 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt. Blatul se ţine la cuptor 50 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema ganache, într-o crăticioară se pun smântână pentru frişcă şi coaja rasă de portocală. Se lasă pe foc până la punctul de fierbere.

Peste frişcă se adaugă bucăţile de ciocolată şi untul şi se amestecă până se topesc. Se dă deoparte până se răceşte bine.

Prentru crema de portocale, într-o crăticioară se omogenizează gălbenuşurile, zahărul şi amidonul. Se adaugă sucul de portocale, coaja rasă şi untul. Se fierbe compoziţia până se îngroaşă, amestecând continuu.

Se bate frişca, iar peste ea se adaugă crema de portocale bine răcită şi se mixează până se omogenizează.

Se pregătesc feliile de portocală confiate astfel: se fierb la foc mic 150 g zahăr în 200 ml apă, împreună cu feliile de portocală până ce coaja lor devine translucidă.

Cu siropul rezultat se însiropează blatul tăiat în 3 foi. Pe primul strat de blat se formează din cremele rezultate cercuri concentrice (crema neagră, crema albă şi tot aşa) şi pe stratul al doilea de blat, se procedează la fel.

Cu crema rămasă se înveleşte tortul, care se decorează în funcţie de preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.