Tort cu portocale si dovleac

Printeaza

Tort cu portocale si dovleac din: oua, zahar, faina, dovleac, mascarpone, frisca, portocala, gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_portocale_si_dovleac

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri faină
  • sare

Pentru cremă:

  • 250 g dovleac copt
  • 250 g cremă mascarpone
  • 130 g zahăr
  • 300 ml frişca
  • 1 portocală
  • 1 lingură gelatină

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile şi faina.

Compoziţia se nivelează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 22 cm şi se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Pentru cremă piureul de dovleac se sfărâmă cu furculiţa, se bate 200 ml de frişcă, se spală portocala, se rade coaja şi i se stoarce sucul.

Crema mascarpone se freacă cu zahărul, se adaugă dovleacul, 3/4 din cantitatea de coajă de portocală, se amestecă apoi se încorporează frişca. Gelatina se înmoaie în 50 ml suc de portocale şi se amestecă în cremă.

Se scoate hârtia de copt de pe blat, se aşază pe o tavă rotundă şi se pune peretele detaşabil al formei de jurul împrejurul blatului.

Se nivelează crema pe blat, apoi tortul se pune la rece pentru o noapte. Inainte de servire se scoate peretele detaşabil şi se ornează tortul cu frişca şi cu coaja de portocale rămasă.

Tort cu portocale si dovleac

Tort_cu_portocale_si_dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.