Ton cu plante aromatice
PrinteazaTon cu plante aromatice din: ulei de masline, ton, sare, piper, ierburi.
- ulei de măsline
- 4 felii de carne de ton (a câte 125 g ) de cea mai bună calitate
- sare de mare grunjoasâ
- piper negru proaspăt măcinat
- 50 g ierburi aromatice: busuioc, pătrunjel şi arpagic, tocate mărunt
Mod de preparare:
Frecaţi fiecare bucată de ton cu puţin ulei de măsline şi presăraţi-o cu o cantitate generoasă de sare şi piper.
Puneţi ierburile aromatice pe o farfurie întinsă şi treceţi bucăţile de ton prin acest amestec, apăsând bine fiecare latură a peştelui, pentru ca ierburile să se lipească de carne.
Puneţi într-o tigaie mare 2 linguri de ulei de măsline şi încălziţi-l la foc mediu spre mare. Prăjiţi bucăţile de ton în uleiul încins cam 1-2 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!