Tocanita marocana

Printeaza

Tocanita marocana din: linte, ceapa, morcovi, telina, ardei, chili, curcuma, boia, sare, ulei.

Ingrediente:Tocanita marocana

  • 250 g linte roşie
  • 2 cepe roşii
  • 2 morcovi
  • 2 tije de ţelină apio
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • 1 chili roşu
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă boia dulce afumată
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se spală. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. La fel se procedează şi cu morcovul, păstârnacul, ardeiul şi tijele de ţelină. După ce legumele s-au călit puţin, se adaugă sarea, boiaua afumată şi curcuma.

Se spală lintea în mai multe ape şi se adaugă peste legumele călite, împreună cu 500 ml de apă sau supă de legume. Se lasă la fiert circa 30 de minute.

La final se adaugă pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.