Tocanita gustoasa de pui

Printeaza

Tocanita gustoasa de pui din: pui, unt, morcovi, ardei, ceapa, rosii, telina, ienibahar, usturoi, dafin, arar, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita gustoasa de pui

  • 1 pui (1-1,250 kg)
  • 100 g unt
  • 100 g morcovi
  • 200 g ardei gras
  • 250 g ceapă
  • 500 g roşii
  • 150 g telină
  • ienibahar
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • mărar

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală puiul.

Se dezosează şi se taie bucăţi potrivite. Se rumenesc pe toate feţele în unt bine încins într-o cratiţă. Se scot şi se pun într-o tavă de cuptor bine unsă cu unt. în untul din care s-au scos bucăţile de pui se pun la călit ceapa tăiată felii subţiri, morcovul şi ţelina rase prin răzătoarea mare, roşiile decojite, tăiate cubuleţe şi mirodeniile.

Când s-au călit, se răstoarnă peste bucăţile de pui din tavă. Se lasă, la foc slab, aproximativ o jumătate de oră.

Se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi prăjiţi (sau natur) cu castraveciori muraţi ori cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.