Tocanita de vinete cu vrabioara

Printeaza

Tocanita de vinete cu vrabioara din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei.

Ingrediente:Tocanita de vinete cu vrabioara

  • 3-4 vinete medii
  • 400 g vrabioara de vitel
  • 500 g rosii
  • un ardei
  • o ceapa mare rosie
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de masline

Pentru mamaliga:

  • 500 ml apa
  • 300 ml malai
  • o lingurita sare
  • o lingura ulei

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. în apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiar­bă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu.

Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să se scurgă în sită. Apoi se prăjesc câte 6-7 minute fiecare pe grătar.

Intre timp, se curăţă ceapa şi ar­deiul şi se călesc în ulei împreună cu vrăbioară de viţel tăiată cubu­leţe. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate, sare, cimbru şi piper şi se bagă în cuptor să scadă.

Tocăniţa se serveşte împreună cu vinetele coapte şi mămăliga rumenită pe grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.